Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst?

Xperto heeft geen wachtlijst.

Kinderen die aangemeld worden voor een dyslexie-onderzoek hebben al lange tijd problemen ervaren met lezen- en of spelling. We willen deze kinderen zo snel mogelijk helpen. We zorgen er daarom voor dat we zo snel mogelijk kinderen die aangemeld worden kunnen onderzoeken en als er uit onderzoek blijkt dat er sprake is van Ernstige Dyslexie dat we zo snel mogelijk de behandelingen op kunnen starten.

Vergoede dyslexiezorg (ED)

Met diverse gemeentes in de regio Zuid Oost Brabant en Hart van Brabant heeft Xperto een contract voor het verlenen van ED zorg die vergoed wordt.

Hoe snel krijg ik bericht of mijn kind in aanmerking komt voor een vergoed dyslexie-onderzoek?

Door de korte lijnen bij Xperto is het mogelijk om het dossier snel te beoordelen of voldaan wordt aan de eisen om voor vergoede ED zorg in aanmerking te komen.

Heeft Xperto een contract met  mijn gemeente?

Met diverse gemeentes in de regio Zuid Oost Brabant en Hart van Brabant heeft Xperto een contract voor het verlenen van ED zorg die vergoed wordt.

Gaat het om de gemeente waar mijn kind naar school gaat of waar het woont?

Het gaat om de gemeente waar uw kind is ingeschreven. Het zgn. woonplaatsbeginsel.

Kan ik ook bij Xperto terecht voor niet-vergoed onderzoek naar dyslexie?

Ja, dat kan. Soms komen kinderen niet in aanmerking voor vergoed onderzoek naar Ernstige Dyslexie (ED), maar kan er wel sprake zijn van dyslexie. Ouders kunnen er voor kiezen om hun kind bij Xperto te laten onderzoeken. Ook voor behandeling kunnen ze bij Xperto terecht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Kan ik bij Xperto terecht voor een dyscalculie-onderzoek?

Ja, dat kan. Helaas bestaat er geen vergoedingsregeling voor onderzoek naar en behandeling van dyscalculie.

Staat uw vraag hier niet bij?

Aarzel niet ze te stellen en neem voor meer informatie contact op met Tjalling Brouwer.