Welkom

Xperto, uw partner voor dyslexiezorg en schoolontwikkeling 

Vanuit onze passie voor onderwijs en leerlingenzorg, biedt Xperto diverse diensten aan voor ouders, leerkrachten en scholen. 

Dyslexie en dyscalculie, experts in leerlingenzorg 

Onze bevlogen experts in de leerlingenzorg ondersteunen kinderen die veel moeite hebben met lezen of rekenen. Xperto is geregistreerd bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD) en heeft een eigentijdse, bewezen succesvolle aanpak ontwikkeld voor de behandeling van dyslexie. Goede samenwerking met ouders en scholen zijn daarbij kernwaarden. 
U kunt bij Xperto terecht voor vergoed onderzoek naar en behandeling van dyslexie. Met diverse gemeenten zijn hiervoor contracten afgesloten. Ook voor particuliere trajecten en onderzoek kunt u in principe bij Xperto terecht.
Naast onderzoek en behandeling van dyslexie, verrichten wij ook onderzoek en behandeling van dyscalculie.  

Ga direct naar dyslexie 

Onderwijs, van experts voor experts 

Onze onderwijsexperts ondersteunen leerkrachten, taal- en rekencoördinatoren, Interne Begeleiders en teams bij het optimaliseren van het onderwijs. Xperto is gespecialiseerd in het ondersteunen van scholen op het gebied van taal- en leesonderwijs. Op het gebied van het rekenonderwijs werken onze experts samen met partners, zodat wij vanuit een integrale aanpak scholen kunnen ondersteunen bij hun schoolontwikkeling. 
Naast ondersteuning van leerkrachten en teams op de werkvloer biedt Xperto ook scholing aan. Xperto is bij het CRKBO geregistreerd als opleidingsinstituut.  

Ga direct naar onderwijs  

Zie ook: www.opleidingentaal.nl 

Educatieve materialen, vanuit de praktijk voor de praktijk 

Als ondernemende en innoverende organisatie hebben wij specifieke kennis van wat er op de onderwijsvloer speelt en kennen wij de behoeften van leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. 
Onze experts en partners werken mee aan innovatieve producten die ontwikkeld worden binnen gerenommeerde, toonaangevende educatieve uitgeverijen. Een actueel voorbeeld daarvan is de taalmethode STAAL, waarvan Tjalling Brouwer, taalspecialist bij en eigenaar van Xperto, conceptauteur is. 
Daarnaast worden binnen Xperto ook in eigen beheer materialen uitgegeven die op basis van vragen en behoeften vanuit het werkveld ontwikkeld zijn. Een voorbeeld daarvan is de methode MIK.  

Meer informatie bij MIK! of de webshop.