Educatieve materialen

Educatieve materialen, vanuit de praktijk voor de praktijk 

Als ondernemende en innoverende organisatie hebben wij specifieke kennis van wat er op de onderwijsvloer speelt en kennen wij de behoeften van leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. 
Onze experts en partners werken mee aan innovatieve producten die ontwikkeld worden binnen gerenommeerde, toonaangevende educatieve uitgeverijen. Een actueel voorbeeld daarvan is de taalmethode STAAL, waarvan Tjalling Brouwer, taalspecialist bij en eigenaar van Xperto, conceptauteur is. 
Daarnaast worden binnen Xperto ook in eigen beheer materialen uitgegeven die op basis van vragen en behoeften vanuit het werkveld ontwikkeld zijn. Een voorbeeld daarvan is de methode MIK.  

MIK! Een speelse aanpak voor beginnende geletterdheid in groep 2. Xperto brengt een lessenpakket met bijbehorende materialen, waarmee de leerlingen in groep 2 en de kinderen uit groep 1 die daar belangstelling voor hebben, op een functionele, speelse manier letterkennis verwerven die ze ook echt functioneel in kunnen zetten. Het lessenpakket is ontwikkeld in de praktijk van een school in een taalarm gebied.

De inzet van het pakket vraagt slechts weinig tijd, de resultaten zijn zeer positief. De kinderen lezen aan het eind van groep 2 allemaal tenminste woorden op m-k-m niveau, maar belangrijker nog: de kinderen vinden deze activiteiten met MIK! het leukst van de hele week.

MIK sluit goed aan op de principes die gehanteerd worden in het scholingsprogramma ‘letters in groep 2? En welke dan (niet)?’.

Hoe eerder hoe beter, vroeg beginnen loont!

Hoe eerder hoe beter, vroeg beginnen loont! Een artikel van Dr. Kees Vernooy
Lector emeritus Effectief Taal- en leesonderwijs met daarin aanbevelingen voor MIK!

Meer weten over MIK? Neem dan contact op met Tjalling Brouwer.

Meer educatieve materialen en MIK! zijn te bestellen via de webshop.